Koncepcja zagospodarowania wnętrza międzyblokowego, osiedla wrocławskiego.

Nowa koncepcja projektowa zakłada stworzenie naturalnej, jednorodnej przestrzeni, na podobieństwo ogrodu, z którego mogliby korzystać wszyscy mieszkańcy zespołu mieszkaniowego. Przewiduje rozrzeźbić i udoskonalić plac zabaw, a w miejscu dawnego boiska utworzyć „zielony plac”. Uzyskaną w ten sposób, dodatkową przestrzeń, wykorzystano do zaprojektowania wydzielonych miejsc do spotkań grupowych. Sąsiadują one ze ścianą budynku, która nie posiada okien, co zapewnia większy komfort użytkowania.

Drewniany podest spełnia funkcję naturalnego łącznika komunikacyjnego pomiędzy indywidualnymi częściami ogrodu oraz jest dodatkowym elementem małej architektury, który uatrakcyjnia to wnętrze. On i wyniesione nieco ponad poziom terenu płaszczyzny trawiaste oraz rabatowe, czynią to wnętrze ciekawym, niebanalnym i  różnorodnym. Motywem, który spaja całość kompozycji jest różana wstęga.

Plac  zabaw stanowi centralną i ważna strefę we wnętrzu. Nie jest ogrodzony i naturalnie wpisuje się w układ roślinności i ścieżek pozostałej części terenu.

Cechuje go prostota elementów wyposażenia naśladującego jedne z pierwszych „narzędzi” dziecięcych – kredki. I choć w praktyce stwierdza się zmniejszającą się tendencje do działań artystycznych podejmowanych przez dzieci, prosta forma kolorowej kredki może zyskać nowe znaczenie i zachęcić do aktywności i tworzenia. Dzieci instynktownie szukają naturalnego świata, przedmiotów, którym nadają własne formy, sens i znaczenie. Muszą też mieć zapewnione przestrzenie, które obejmują w „wyłączne” posiadanie. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom zaprojektowano elementy ruchome, które stwarzają okazje do wspólnych działań dzieci i opiekunów.

Projekt otrzymał I nagrodę w konkursie „Inspiracje w przestrzeni – plac zabaw” organizowanym przez Zieleń Miejską na Targach Gardenia w Poznaniu.